Jobportal | Avoimet työpaikat

Vinkkejä parempaan jaksamiseen työelämässä

Miten voin vaikuttaa itse omaan jaksamiseen?

Työssä jaksaminen on tärkeä osa hyvinvointia ja tehokasta työskentelyä. Alla on joitakin vinkkejä, joiden avulla voit itse parantaa työssäjaksamistasi:

 

Tee realistisia tavoitteita: Aseta itsellesi realistisia ja saavutettavia tavoitteita. Liian suuret tai epärealistiset tavoitteet voivat aiheuttaa turhaa stressiä ja uupumusta.

 

Priorisoi tehtäviä: Tunnista tärkeimmät tehtävät ja keskity ensin niihin. Tämä auttaa välttämään hajanaisuutta ja auttaa sinua saavuttamaan konkreettisia tuloksia.

 

Tauota työskentelyä: Muista pitää lyhyitä taukoja säännöllisesti. Tutkimukset ovat osoittaneet, että säännölliset tauot voivat parantaa keskittymistä ja tuottavuutta.

 

Liikunta ja terveellinen ravinto: Fyysinen kunto ja terveellinen ruokavalio vaikuttavat suuresti jaksamiseen. Liikunta parantaa energiatasoja ja auttaa stressinhallinnassa. Syö monipuolisesti ja nauti riittävästi vettä.

 

Riittävä uni: Varmista, että nukut riittävästi. Uni vaikuttaa suoraan sekä fyysiseen että henkiseen hyvinvointiin.

 

Tee jotain rentouttavaa: Löydä itsellesi mieluisa tapa rentoutua ja irtautua työstä. Se voi olla esimerkiksi lukeminen, musiikin kuuntelu, meditointi tai kävely luonnossa.

 

Asioiden delegoiminen ja kieltäytyminen: Jos mahdollista, delegoi osa tehtävistä eteenpäin tai pyydä apua. Tunnista omat rajasi työelämässä. Sinun ei tarvitse suorittaa kaikkea yksin varsinkin jos tehtäviä kasaantuu eikä niistä ole mahdollisuutta suoriutua työajan puitteissa.  

 

Ajanhallinta: Käytä ajanhallintatekniikoita, kuten to-do-listoja, aikatauluja ja ajankäytön seurantaa, jotta voit hallita paremmin päivittäisiä tehtäviäsi.

 

Sosiaalinen tuki: Pidä yhteyttä ystäviin, perheeseen ja työkavereihin. Sosiaalinen tuki auttaa lieventämään stressiä ja antaa mahdollisuuden jakaa kokemuksia.

 

Harrastukset ja kiinnostukset: Varaa aikaa omille harrastuksille ja kiinnostuksen kohteille. Ne tarjoavat mielekkään vastapainon työlle ja auttavat ylläpitämään elinvoimaa.

 

Stressinhallintataidot: Opettele tehokkaita stressinhallintataitoja, kuten esimerkiksi syvähengitystä, progressiivista lihasrentoutusta tai meditaatiota. Kehittele juuri itsellesi se paras tapa lievittää ja hallita stressiä.

 

Työn ja vapaa-ajan tasapaino: Pyri säilyttämään terve tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä. Liiallinen työhön uppoutuminen voi heikentää jaksamistasi.

 

Jos huomaat jatkuvaa uupumusta tai ahdistusta, on tärkeää hakea tarvittaessa ammattilaisen apua, kuten työterveyshuollon asiantuntijan tai terapeutin. Muista, että jaksaminen on yksilöllistä, joten kokeile eri vinkkejä ja löydä ne käytännöt, jotka toimivat parhaiten juuri sinulle.Jos et ole vielä rekisteröitynyt Jobportaliin työnhakijaksi, niin tee se nyt! Sivuiltamme löydät kaikki tuoreimmat työpaikat. Rekisteröidy tästä

Lue myös Jobportalin vinkit parempaan työnhakuun, tai inspiroidu muista blogiteksteistämme!