Jobportal | Avoimet työpaikat

Vinkkejä hyvän CV:n luomiseen

Happy hiring manager smiling while interviewing a job candidate in her office. Cheerful businesswoman having a meeting with a shortlisted job applicant in a creative workplace.

Hyvän CV:n piirteitä

 

Hyvä CV on selkeä, informatiivinen ja luettava. Se sisältää työn kannalta relevanteimmat tiedot kuten koulutustausta, aikaisemman työkokemuksen, järjestelmäosaamisen, sekä muut hakemasi työpaikan kannalta merkittävät vaatimukset. Ansioluettelon on hyvä olla enintään kaksi sivua pitkä ja tärkeimmän tiedon tulisi olla näkyvissä rekrytoivalle henkilölle ensimmäisellä silmäyksellä. 

 

Ansioluettelossa kuuluu käyttää selkeää kieltä, joten kannattaa siis kiinnittää huomiota lauserakenteisiin, ja esimerkiksi katkaista pitkät lauseet kahdeksi helposti luettavaksi lauseeksi. Voit erottua muiden joukosta käyttämällä CV:ssäsi erilaisia tekstin muotoiluja. Esimerkiksi ilmaisesta suunnittelutyökalusta From Canva löydät paljon visuaalisia ansioluettelopohjia, jos haluat erottua myös visuaalisesti väreillä ja asetteluilla. Muista kuitenkin pitää CV selkeänä ja helposti luettavana! 

 

Jotkut muotoilut myös hajoavat, kun tallennat ansioluettelon PDF muotoon (ansioluettelo kannattaa aina lähettää PDF muodossa ellei toisin erikseen mainita). Ole siis tarkkana ja tarkista tämä ennen kuin lähetät ansioluettelosi eteenpäin. Cv-pohja.com on toinen kätevä sivusto, jossa voit käydä tarkastelemassa erilaisia esimerkkejä ansioluetteloista sekä rakentaa omannäköisesi ansioluettelon.

 

Huomioi, että jos työpaikkailmoitus on englanniksi, niin silloin myös CV:n tulee olla englanniksi. Jos taas ilmoitus on suomeksi, niin useimmiten silloin käy sekä suomen- että englanninkielinen CV, ellei toisin erikseen mainita.

 

What are the most important things on a resume?

 

Haettavan tehtävän kannalta olennaisimmat asiat ovat, että työkokemuksesi ja opintosi vastaavat haettua työpaikkaa ja toimialaa. Suosittelijat ja heidän yhteystietonsa, tai maininta niistä (”Suosittelijoiden yhteystiedot luovutetaan pyydettäessä.”), on usein myös suositeltavaa kirjata CV:seen. Avaa jokaista mainitsemaasi työkokemusta lyhyesti muutamalla lauseella tai ranskalaisella viivalla; esimerkiksi “toimin…”, “koordinoin…”, “nostin myyntiä…”, “vastuullani oli…”, “kehitin…”, “suunnittelin…”, hyvää  profile text unohtamatta. 

 

Is it worth adding a list of your strengths in the job to your resume?

 

Definitely worth it. Add the strengths that are most relevant to the job or the employer's needs. This also shows the recruiter that you understand what is required for the job.

 

Student or recent graduate resume

 

Opiskelijoilla on usein kertynyt siirrettävää osaamista tai kokemusta, esimerkiksi asiakaspalvelutöistä opiskeluiden ohella. Tästä kokemuksesta on hyötyä todella monessa työpaikassa. Korosta ominaisuuksia joita työtehtävä mielestäsi vaatii ja joita sinulta löytyy.

 

Asioita, joista voit löytää hyödyllisiä ominaisuuksia työhakemukseen: urheilulajin harrastaminen, vapaaehtoistyö, tutorointi, opiskelijavaihto tai ulkomailla opiskelu, teatteri- tai musiikkiharrastus, palvelutyö, oppilaskunnassa toimiminen, työharjoittelut, tai jokin muu oma intohimon kohde. Esittelemällä työnantajalle kuvan siitä, millainen olet ja miten toimit jossain aikaisemmassa roolissa, auttaa häntä hahmottamaan millainen voisit olla työntekijänä.

 

Ominaisuuksia, joita tarvitaan työelämässä, ja joita sinulla voi olla ilman työkokemusta ovat esimerkiksi aloitteellisuus, kriittinen ajattelu, organisointitaidot, asiantuntemus jostain tietystä aiheesta, johtajuustaidot, asiakaslähtöisyys, hyvät viestintätaidot, hyvä sopeutumiskyky, luovuus tai rautaiset hermot.

 

An established resume

 

Oltuasi jo pidempään työelämässä, sinun ei enää tarvitse mainita ensimmäistä kesätyöpaikkaasi. Anna tarpeeksi tietoa edellisten työpaikkojesi työtehtävistä, kestosta ja sisällöstä. Muista myös mainita, jos olet edelleen työsuhteessa. Melkein jokaiselle meille tulee aukkoja työhistoriaan, syystä taikka toisesta, joten pohdi haluatko avata aukkojen syitä (esimerkiksi äitiysloma, vanhempainvapaa tai palkaton vapaa).

 

 

Jos et ole vielä rekisteröitynyt Jobportaliin työnhakijaksi niin tee se nyt! Sivuiltamme löydät kaikki tuoreimmat työpaikat. Rekisteröidy here

 

Read also Jobportal tips for a better job search, tai inspiroidu muista blogiteksteistämme!